Hjemmelagd #2: Baconoverdose

(Hoi, lenge siden sist. Beklager, det kommer sannsynligvis til å gjenta seg.)

Haha, nei, baconoverdose er selvfølgelig et rent hypotetisk konsept. For mye bacon er en praktisk umulighet som kun eksisterer i fysikkeksperimentland, der tau er masseløse og alle kyr er punktformet.

Men over til burgeren. I dag består kjøttblandingen av ca. 60% mørbrad og 40% entrecôte. Mørbrad er godt på smak men inneholder veldig lite fett, så jeg fikk tak i et stykke entrecôte med kraftig marmorering og tykk fettrand for å kompensere. Tilsammen var det ca. 1,2 kg kjøtt, som ble kvernet og formet til tre hamburgere.

Entrecôten gjorde at fettnivået ble helt akseptabelt, og alt i alt må jeg si meg rimelig fornøyd med kjøttet i denne burgeren. God cheddar, karamellisert løk og en stabel med tykke baconskiver utgjorde brorparten av tilbehøret, så biffsmaken hadde sannsynligvis ikke kommet til å dominere uansett hva jeg hadde brukt.

Ingenting smaker bedre med bacon enn bacon, så når jeg skulle lage chipotle aioli byttet jeg ut deler av fettet med baconfett (som var til overs etter frokosten). Resultatet ble rett og slett aldeles fantastisk, baconfettet gir en helt ny dimensjon til en saus som allerede er svært god (om jeg må få si det selv).

Dette var også første gangen jeg brukte mine egne hjemmelagde burgerbrød, og de fungerte utmerket. Oppskriften anbefales på det varmeste.

Dagens burger, topp til bunn:
Hjemmelagd brød
Chipotle aioli med baconfett
Karamellisert løk
En hel del skiver bacon
Engelsk cheddar
240 gram mørbrad og 160 gram entrecôte, nykvernet
En tykk skive bifftomat
Et bar blad rapidsalat
Enda mer chipotle aioli
Bunnen av brødet

2 kommentarer om “Hjemmelagd #2: Baconoverdose

  1. Kan anbefale å se Heston Blumenthals (gründer og eier av restauranten The Fat Duck i Bray, England) serie; In Search of Perfection, hvor han i den ene episoden tar for seg hamburgeren og skal lage sin perfekte variant av den. Det er god underholdning og masse gode tips og teknikker. 😉 Stå på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *