Burgerbrød!

Et godt brød er en essensiell del av en god burger. Dessverre er kvaliteten på de burgerbrødene som er å få kjøpt i butikken generelt ganske lav, så jeg har valgt å ta saken i egne hender.

Burgerbrød er dog ikke en helt enkel sak å lage selv. Det handler i stor grad om balanse – brødet må være luftig nok til at det ikke føles tungt, men må ikke være så lett at det forsvinner helt; det må være godt på smak, men må ikke smake så mye at det overdøver resten av burgeren; det må ha konsistens som tåler en saftig burger og masse tilbehør, men ikke nok konsistens til at det blir et helt måltid i seg selv.

Denne oppskriften er hentet fra Smitten Kitchen og har blitt lettere modifisert. Disse brødene ble fantastiske og kan anbefales på det varmeste.

Ingredienser:

  • 0,5 dl lunken melk
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 30 g sukker
  • 2 egg
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 35 g smør
  • Sesamfrø (kan sløyfes (hvis du er skikkelig rar))

Bland sammen vann, melk, sukker og gjær i en skål. La stå noen minutter

Bland mel og salt, og smuldre inn smøret så bra du får til. Tilsett gjærblandingen og ett egg, bland sammen til det blir en deig. Kna deigen i 8-10 minutter for hånd eller 5-6 minutter i kjøkkenmaskin. Deigen kan være litt seig, men hvis du tilsetter nok mel til at deigen blir skikkelig enkel å jobbe med vil brødene bli tørre og tunge. Hang in there.

La deigen stå og heve til ca. dobbel størrelse, et par timer burde holde.

Del deigen i åtte like store deler og trill de ut til boller. Legg de på et ovnsbrett med bakepapir på, og la de stå og etterheve enda et par timer.

Sett ovnen på 200 grader. Hvis du har dampovn, skru på dampfunksjonen, hvis ikke kan du sette en metallpanne med vann nederst i ovnen. Dette er ikke essensielt, men gir bedre skorpe og luftigere tekstur. Visp sammen det siste egget og pensle burgerbrødene med det, og dryss på sesamfrø. Stek midt i ovnen ca. 15 minutter, til de er brungyldne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *