Lynkjapt: Illegal Burger i Oslo

Det ryktes at Illegal serverer Oslos beste burger. Når jeg først var innom Oslo kunne jeg selvfølgelig ikke ikke gå dit og prøve burgeren (denne setningen er sponset av norsk forening mot mot dobbelnekt).

Illegal ligger like ved Youngstorget i et ganske anonymt og veldig lite men trivelig lokale med mye turkis. Serveringen er ganske spartansk, her er det ingen hvite duker og servitører med tversover. Jeg gikk opp til kassa og bestilte meg en bluecheesebaconburger med grillede poteter og en Punk IPA (ølutvalget er lite men godt), og fikk den servert etter kun et par minutter, så effektiviteten er det ingenting å si på.

Og det må jeg si, burgeren er rett og slett dritgod. Den er designet for å spises med hendene, og blir servert halvveis pakket inn i vokspapir. Kjøttet er utrolig saftig og har fin konsistens og skorpe, og et lite hint av røyksmak fra jospergrillen. Brødet er mykt og godt og kanskje litt i slappeste laget, men faller ikke helt sammen. Baconet, blåmuggosten og resten av tilbehøret er rikelig og av høy kvalitet. Å spise burgeren uten bestikk er definitivt en tohåndsaffære og kan være utfordrende for de med over snittet naturlig isolasjon rundt munnregionen, men er absolutt gjørbart med et par servietter.

Potetene er sprøe og gode og gjør jobben, spesielt sammen med aiolien som følger med.

Illegal burger anbefales på det varmeste, selv om de ikke er i Trondheim.

En kommentar om “Lynkjapt: Illegal Burger i Oslo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *