Trondheim Mikrobryggeri: Juleroastporkburger

Trondheim Mikrobryggeri, kjent for middelmådig øl og temporalt utfordret betjening, er mesteparten av året ikke verdt å besøke. I juletider, derimot, serverer de et burgerkonsept som er legendarisk nok til å rettferdiggjøre stedets eksistens.

Hvor: Trondheim Mikrobryggeri (kart) (hjemmeside)
Hvor mye: 175 mynter, 198 med medisterkaker
Hva: En høyst utradisjonell burger av langtidsstekt svinekjøtt (pulled pork) med epleskiver, tyttebær og julesaus.
Pommes frites? Tykke grillede potetbåter følger med. De er kompetent utført men kanskje ikke veldig spennende.
Oppsummert: Tøy burgerbegrepet litt, og juleburgeren på Mikro er en fantastisk opplevelse, og en perfekt sen lunsj midt i stressende julegavehandling.
Dommen: ★★★★☆

Navnet i seg selv er en munnfull stor nok til at man nesten blir mett av det. «Juleroastporkburger» er et konsept som kan få burgerpurister til å se rødt, men om man er villig til å utvide sine burgerhorisonter littegranne blir ganen klekkelig belønnet, smaksopplevelsen er nemlig fantastisk.

Mellom de to delene av brødet (som er en billig kommersiell type, og burgerens svakeste ledd) finner du tynne, sprø og syrlige epleskiver, en solid mengde saftig og mørt svinekjøtt som sannsynligvis har stekt i timesvis (digresjon: finnes det noe godt ord for «pulled pork» på norsk? «Dratt svin» høres ikke helt bra ut.), tykk og fyldig julesaus, og en god klatt med tyttebærsyltetøy. På tallerkenen ligger en liten porsjon rødkål og en haug stekte potetbåter. Om ikke dette er nok til å gi deg julestemning, kan du slenge på noen kroner ekstra og få med medisterkaker.

Du, kjære leser, vakker og intelligent som du er, har selvfølgelig allerede forstått at dette er en noe utradisjonell burgerkreasjon. Men alt funker: Svinekjøttet er smaksrikt, behagelig krydret, og utrolig mørt. Eplene bidrar med frisk sødme og et behagelig teksturavbrekk. Tyttebærsyltetøyet er søtt og syrlig. Sausen er tykk nok til at den ikke renner utover og roter det til, og binder det hele sammen. Brødet er anonymt men på ingen måte i veien.

Alt i alt er dette såpass utradisjonelt at jeg ikke kan gi full score, men jeg vil likevel anbefale denne burgeren på det varmeste. Smak også på juleølet mens du er der, det er ikke verdens beste, men funker godt sammen med maten. Styr dog unna krydderølet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *