Nattergalen

Nattergalen er et relativt kjent og kjært sted i Trondheim sentrum, rett overfor Byhaven. De har holdt det gående i mange år, og må vel dermed gjøre noen ting riktig. Burgeren er dessverre ikke en av dem.

Hvor: Nattergalen (kart) (hjemmeside)
Hvor mye: 149 kongelige hodeplagg
Hva: En gatekjøkkenburger kamuflert som en fancy restaurantburger.
Pommes frites? Potetbåter følger med. De kunne gjerne vært sprø, men er i det minste ikke seige. Grillkrydderet trekker litt ned, men med nok aioli smaker det meste godt.
Oppsummert: Alle grep som er gjort for å gjøre dette til noe mer enn en standard gatekjøkkenburger gjør helheten verre. Jeg hadde gitt flere stjerner hadde konseptet vært ærligere og prisen lavere.
Dommen: ★☆☆☆☆

Måltidet

Presentasjonen er het grei. Brødet er litt skeivt, aiolien er litt snodig, og ketchupposen får det til å virke litt billig, men det ser absolutt appetittlig ut.

Nærmere studier maler et annet bilde. Tverrsnittet avslører at kjøttet i burgeren er en dypfrossen puck av billigste type, og det er stekt helt tørt. Av garnityr finner vi burgerdressing type gatekjøkken, salat, paprika, agurk (fersk, ikke syltet) og av en eller annen merkelig grunn, noen ekstremt forvirrede soltørkede tomater. Brødet er visstnok et «paninibrød», og ser ut som et dårlig forsøk på Focaccia. Det er relativt fritt for både smak og substans, og er for røssete til å gjøre jobben sin på noen god måte.

Ikke et veldig inspirerende syn

Osten oppå kjøttet er i det minste godt smeltet, og holder toppen av brødet på plass.

Kjøttet er krydret med samme type grillkrydder som man finner på de fleste gatekjøkken, og smaker ikke stort annet. Konsistensen er som en typisk løvstek. Kjøttet er godt stekt og har en fin stekeskorpe, ellers har jeg ikke mye positivt å si.

Potetene er greie på smak, om ikke konsistensen er helt hundre prosent. Innsiden er som potetmos, og utsiden mangler ganske mye på å være sprø. De er krydret med samme type grillkrydder som burgeren. Aiolien som følger med er ganske god, men en ansamling av den typen fett man finner i en pose majones som har ligget for lenge i kjøleskapet trekker inntrykket noe ned.

Dvaske potetbåter

 

Totalt sett er denne burgeren en svært skuffende opplevelse. Bytt ut brødet med et standard burgerbrød med sesamfrø, sleng på litt sylteagurk og kanskje en stripe bacon, og bytt ut de stakkars malplasserte soltørkede tomatene med sine ferske brødre, og du har en helt kurant gatekjøkkenburger. Slik som det står er dette dog en fullstendig katastrofe av en burger, som utgjør seg for å være noe helt annet enn den egentlig er, og prisen på 149 kroner er uakseptabelt høy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *