Barmuda

Barmuda har lenge vært et fast innslag på stripa på Solsiden. Men er de i stand til å levere en spiselig burger? Burgerpolitiets utskremte reporter lodder stemningen.

Hvor: Barmuda (kart) (hjemmeside)
Hvor mye: 169 kronasjer
Hva: En godt konstruert restaurantburger av lokalt kalvekjøtt med bra tilbehør.
Pommes frites? Tynne pommes frites stekt med skallet på følger med. De er absolutt kompetent utført, om ikke akkurat noen åpenbaring. En liten grillet maiskolbe følger også med.
Oppsummert: Gode råvarer og spennende tilbehør gjør Barmudaburgeren til et meget bra alternativ for den semi-kresne lunchspiser.
Dommen: ★★★★☆

menyen er burgeren beskrevet slik: «200 gr burger av lokal kalv med agurkrelish, jalapenjos, salat, cheddardipp, maiskolbe og pommes frites». I tillegg til dette er den dandert med tomat og løk, og jeg mener jeg kjente en antydning til dressing nederst i burgeren.

Toppen av brødet ligger opp ned når burgeren blir servert, og bugner over av jalapenos, agurmkiks og ostesaus. Agurkmiksen og jalapenosene er artige valg, men kvaliteten er helt ordinær – tilsvarende det du får kjøpt på glass i butikken. Ostesausen er veldig spennende, og har en festlig smak som minner om en mellomting mellom billig «cheez whiz» på tube og skarp cheddar. Til sammen setter trioen en unik og spennende smak på burgeren.

Kjøttet er godt på smak, men noe pregløst. Som vanlig i denne sjangeren burger er det kvernet litt for fint og stekt litt for tørt. Det er absolutt passerbart, men når det skrytes av «lokal kalv» var forventningene mine litt høyere.

Grøntforet i bunnen av burgeren er friskt og godt, og avrunder burgeren på en bra måte.

Pommes fritesen som følger med er meget spiselig. Potetene er kuttet ganske tynt og stekt med skallet på, og er sprø og fine. Det følger også med en liten grillet maiskolbe, som er helt grei på smak og ikke har så mye å si fra eller til for totalinntrykket.


Jeg ble faktisk ganske imponert over burgeren på Barmuda – den var betraktelig bedre enn jeg hadde forventet, og går rett inn på listen over de beste i Trondheim. Anbefales.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *