Renaa: Matbaren

Helt siden i vår har det hengt et stort banner på Solsiden som forteller at her skal Renaa: Matbaren åpne i løpet av sommeren 2012. Etter å ha undersøkt litt på nettet hva slags sted dette kan være ble jeg bare mer og mer positiv, og jeg har sett fram til åpningen.

Renaa Restauranter er Sven Erik Renaas hjertebarn, og har tre forskjellige konsepter i Stavanger: Restaurant, Matbaren og Xpress (oppgitt i synkende fancyhetsgrad). De har nå valgt å åpne Matbaren i Trondheim, og det ser ut til å være et konsept som matcher Solsiden meget bra. Menyen (lunsj/middag) er svært spennende, men det er såklart burgeren som skal testes her.

Hvor: Renaa: Matbaren Solsiden (kart) (hjemmeside)
Hvor mye: 185 spenn på lunchmenyen, 220 på middagsmenyen.
Hva: En high-end burger av svært godt kjøtt grillet til ønske.
Pommes frites? Belgisk-type pommes frites følger med burgeren, og er blant de beste jeg har smakt noensinne. Tykk sprø skorpe, og innsiden er som smør.
Oppsummert: Burgeren er fantastisk utført på nesten alle måter, og totalopplevelsen er enestående. Dette må være Trondheims beste tradisjonelle burger, og muligens en av landets beste.
Dommen: ★★★★★

På menyen er burgeren beskrevet på følgende måte:

Matbarens «deluxe» BBQ burger i vårt hjemmelagede burgerbrød, crispy bacon, isberg salat, tomat, søt løk og BBQ saus og pommes. Kvernet oksekjøtt fra Prima Jæren, 40% oksebryst, 40% bibringe og 20% entrecôte grilles som du ønsker det i Josperen

Og dette høres allerede her svært spennende ut for min del. Her er det oppgitt hvilke deler av kua burgeren består av, samt at den kan stekes så rosa du vil – dette forteller at Renaa tar råvarene sine svært seriøst. Denne måten å lage en burger på er vanlig i utlandet, men er så langt dessverre nesten som en kuriositet å regne i Norge.

Nybakt brød og rørossmør følger med alle hovedretter, og allerede her var listen lagt. Brødet var rykende varmt og saftig med sprø skorpe og var en perfekt liten forrett mens jeg ventet på burgeren.

Ølutvalget er ikke det helt store, men en Brooklyn Brown Ale fungerer bra til en burger, og smaker spesielt godt når den er så upåklagelig temperert som her.

Burgeren krever litt montering før den spises. Jeg vil anbefale på det varmeste å ta kniven og gaffelen fatt etter endt stabling, burgeren blir nemlig svært høy og falleferdig. Det følger med en skål majones og en skål med en slags BBQ-saus, men jeg velger å ikke ha noe mer på burgeren enn det som allerede er mellom brødene: Salat, tomat, løk, og bacon. En halv sylteagurk følger også med og er fin å knaske på ved siden av.

Grønnsakene er friske og fine, baconet er sprøtt og godt. Brødet ser ut til å være at briochetype, uten å være for tungt, men er likevel heftig nok til å ikke gå i oppløsning under det saftige kjøttet.

Og det er ingen tvil om at det er kjøttet som er stjernen i denne burgeren. Skikkelig saftig, masse kjøttsmak, godt krydret, god men ikke for overdøvende grillsmak. Burgeren kommer stekt medium som standard, noe som gir en veldig passende grad av rosafarge i midten. Om jeg skal ha noe å utsette måtte det være at kjøttet kunne vært kvernet litt grovere, og at det kunne hatt litt mer stekeskorpe, men helhetsinntrykket er likevel fantastisk bra.

Pommes fritesen er blant den beste jeg har smakt noensinne. Den virker belgiskinspirert, og er grovt skjært og fritert minst to ganger, for å få et ekstremt sprøtt ytre og et indre som er smørbart. i tillegg bidrar meget god potetsmak, perfekt salting og fantastisk majones til dypping til at pommes fritesen alene er besøket verdt.

Renaa har klart å produsere et mesterverk av en burger, som utvilsomt er en av de beste jeg har spist til nå. Jeg gleder meg allerede til neste besøk.

En kommentar om “Renaa: Matbaren

  1. Burgerpolitiet har her gitt en meget presis og absolutt korrekt beskrivelse av en aldeles nydelig burger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *