Graffi – Bluecheeseburger

Helt siden Graffi åpnet for noen år siden har de vært beryktet for de gode burgerne sine. Lever de opp til forventningene?

Hvor: Graffi midtbyen (kart) (hjemmeside)
Hvor mye: 149 gryn på middagsmenyen, 139 på lunchmenyen (25 for pommes frites og annet tilbehør)
Hva: En skikkelig god grillburger med bra garnityr.
Pommes frites? Graffi har blant byens beste pommes frites. Skikkelig sprø på utsiden, myke og gode inni, passe salte. Løkringene er også gode.
Oppsummert: Graffi har holdt på med dette lenge og vet hva de gjør. Dette er en solid burger fra en solid konseptrestaurant. Kjøttet kunne vært en del saftigere, men helheten er likevel svært bra.
Dommen: ★★★★☆

Graffi har mange burgere på menyen. I tillegg til burgere av storfekjøtt med forskjellig tilbehør har de også et par tunfiskburgere og lakseburgere, kyllingburger og vegetarburger. Denne gangen gikk jeg for en bluecheeseburger, som kommer med brød fra Godt Brød, salat, tomat, rødløk, sylteagurk, dressing og en solid skive med blåmuggost. En klatt coleslaw ligger ved siden av burgeren på tallerkenen.

 

Burgeren ruver ganske høyt på tallerkenen, og er penetrert av et trespyd som er ganske nødvendig for at tårnet ikke skal kollapse. Å håndholde denne burgeren er ganske uaktuelt, så jeg tar kniven og gaffelen fatt.

Kjøttet er godt stekt og på grensen til tørt, men har masse smak. Det har en stekeskorpe som er nesten rødaktig i fargen, og en ganske tydelig røyksmak, som tyder på at det er stekt på en vedfyrt grill. Krydringen er bra, og konsistensen er grov. Alt i alt er dette meget godt, selv om det kunne vært mer saftig.

Grønnsakene er friske og gode, og passer burgeren godt. Blåmuggosten var mild men god, rikelig, og passe smeltet. Coleslawen som følger med er frisk og fin, og er en god kontrast til røyksmaken på burgeren.

Pommes frites følger ikke med burgeren, men kan kjøpes ved siden av for 25 kroner. Disse er grovt skjært, skikkelig sprø på utsiden, og fluffy inni. Meget gode. Løkringene kan også anbefales, de er store og har behagelig løksmak.

Graffi har skikkelig kontroll på burgerne sine. Anbefales.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *